vrijdag 28 mei 2010

Zeilweekend


De laatste tijd hoorde ik het woord “zeilen” steeds vaker om me heen. Huisgenoten en vrienden die deze sport fanatiek uitoefenen of eens in de zoveel weken voor de lol het water op gaan raakten er niet over uitgepraat. Ook op de studentenvereniging viel het woord geregeld. Ik kon er dan ook niet aan ontkomen om zelf ook maar eens mee te gaan. Afgelopen weekend was het dan ook echt zover en zijn we met 5 personen afgereisd naar het mooie idyllische Grou.

Misschien overbodige informatie, maar het was echt super gaaf en mega gezellig! Voor mij dus de eerste keer op een zeilboot. Gelukkig hadden we ook enkele ervaren zeilers mee genomen, dus ik had niets te vrezen. Zon en wind was er genoeg, dus insmeren was wel een pre. We zijn 3 dagen geweest. Vrijdag middag vertrokken met de trein om
enkele uren later met onze spullen de boot op te halen en richting de camping te varen. Op de camping had één van onze medereizigers een caravan staan met alles erop en eraan, vandaar ook dat we naar Grou gingen. Eerste avond lekker ge-BBQed en even Grou in gedoken om het nachtleven in te duiken (lees: iets drinken in een kroeg).
De dagen erna natuurlijk vooral veel op het water geweest. Met z’n vijven op een bootje is ietsie krap, maar des te gezelliger natuurlijk. Lekker van de zon en de drank genieten en een beetje naar bootjes kijken.

Zaterdag avond zijn we, zoals het echte campinggangers betaamt,
naar de camping-bingo geweest. Tijdens de bingo hebben we veel kansen op prijzen gehad, maar uiteindelijk zijn we maar met 1 prijs naar huis gegaan. Het was wel een
hoofdprijs, want we hadden een volle kaart. Een hele mooie vouwstoel met bierhouder in de armleuning. Zeker niet mis voor een student!

Uiteindelijk was het een ontzettend geslaagd weekend, en heerlijk om even het “normale studie leven” uit te zetten en te ontspannen. Zeker weten voor herhaling vatbaar, maar dan misschien wel eerst een paar zeillessen.

woensdag 19 mei 2010

Help mee de stufi behouden

Den Haag weet het zeker: studenten zullen er na de volgende verkiezingen op achteruitgaan. Het afschaffen van de studiefinanciering, het extra betalen voor je tweede studie, de OV-kaart die verdwijnt in zijn huidige vorm en het verhogen van collegegelden worden in Den Haag veelvuldig genoemd als bezuinigingsmaatregelen. CDA wil studenten veel meer collegegeld laten betalen als studenten langer dan de vastgestelde tijd over hun studie doen, iets wat in ieder geval op de TU/e meestal niet te voorkomen valt...

Overmorgen, 21 mei, wordt er daarom een grote demonstratie gehouden op het Museumplein Amsterdam. Ben jij student of aankomende student, kom dan ook langs om van je te laten horen! Om het een beetje leuk te maken wordt er op het plein gedraaid door vette DJ's zoals bijv. Lucien Foort. Meer informatie zie je op www.21mei.nl

dinsdag 11 mei 2010

Ploeteren op de step

Zaterdag is het eindelijk zo ver. De stepwedstrijd van Nijmegen naar Eindhoven met aansluitend een festival. Net als velen ga ik met een team van 5 personen proberen van Eindhoven naar Nijmegen te ploeteren op de step. Gelukkig stoppen we halverwege bij het Bavaria café om wat moed te verzamelen :)

Om 16.00 is de finish en barst het festival los!